1100 години от успението на св. Климент Охридски

В академичния параклис „Св. Климент Охридски“ беше отбелязана 1100-годишнината от успението на св. Климент с празнична св. Литургия, в която взеха участие: архим Флавиан, йеромонах Константин от Преславския манастир, свещ. Сава Кокудев, свещ. Иван от столичния храм „Рождество Богородично“, свещ. Венцислав Попиванов, енорийски свещеник в с. Бухово, и доц. д-р дякон Иван Иванов.

След богослужението клириците, деканското ръководство, преподавателите и студентите от Богословския факултет се отправиха в литийно шествие към паметника на св. Климент Охридски“ в градинката срещу ректората. Там бяха изпети песнопения в чест на светеца и поднесени цветя и венци. Към богословите се присъединиха представители на ръководството на Софийския университет, преподаватели, студенти. На тържеството присъства и министърът на образованието в оставка Меглена Кунева.

След това в лития преподавателите и студентите от Богословския факултет се отправиха към патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, където се присъединиха към празничното богослужение.

Кратък URL адрес на страницата: http://paraklis.uni-sofia.bg/Fg5pN